Tiropitakia (Placintele cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2013 | 7610 vizualizari

 

Asa cum v-am obisnuit, alta reteta greceasca! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi de placinta (subtiri)
  • 330 gr branza feta
  • 110 gr branza graviera
  • 110 ml smantana
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • putin piper
  • un galbenus ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia (Placintele cu branza):

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti!

Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara!

Intepam putin cu furculita placintelele, le ungem cu un galbenus amestecat cu putina apa, apoi lasam cca 10 minute la frigider, asa se vor umfla mai frumos in timpul coacerii! (eu nu am avut timp, si nu le-am lasat de data asta!) apoi le coacem la cuptorul preincalzit 200C ptr cca 30 min, de fapt pana cand vor avea o culoare aurie.

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la cuptor, puteti sa presarati putin susan.

2

In compozitie puteti pune si putina nucusoara( alor mei, nu le place, si eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia (Placintele cu branza)" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinte ardelenesti cu branza si marar